Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministrica o Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva

23.01.2017.

11:07

Autor: HRT centar zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uštedu za poslodavce, jednostavniji, brži i bolji pristup tržištu - to je ono što će, između ostalog, donijeti primjena Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva, rekla je Potpredsjednica Vlade, ministrica Martina Dalić, uoči predstavljanja plana zadarskim gospodarstvenicima.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić rekla je da Administrativni plan donosi više od sto mjera koje su usmjerene na pojednostavljenje primjene postojećih zakonskih propisa i podzakonskih akata kako bi se osigurala ušteda za poslodavce. U jednom dijelu akcijski plan donosi i mjere za liberalizaciju tržišta usluga, vezane uz jednostavniji, brži i bolji pristup tržištu, odnosno potpuno digitalno osnivanje poduzeća.

Ministrica Dalić odgovorila je i na pitanje o bojazni sindikata da će akcijski plan pomoći gospodarstvenicima, a umanjiti prava radnicima. Akcijski plan ne ukida niti jedan postojeći standard. Standardi zaštite ostaju razmjerni javnom interesu. Ono što akcijski plan donosi je jednostavniji i fleksibilniji način primjene tih standarda posebno za male poduzetnike. Mi danas imamo jednak način primjene standarda neovisno o veličini poduzetnika, kazala je Martina Dalić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.