Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministrica Žalac: HOP - kao put razvoja otoka

13.10.2017.

18:31

Autor: BKolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret večerašnjoj svečanosti dodjele novih oznaka - Hrvatski otočni proizvod u Preku na Ugljanu se okupljaju otočni poduzetnici. Od 73 proizvođača koji su dobili oznaku za 2017., 22 su u Zadarskoj županiji.

Priznanja HOP-a otočnim gospodarstvenicima dodijelit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. 

 Oni su ti koji ostaju živjeti ovdje i žive od svojih proizvoda i mislim da je to jako važno pokazati mladima da se može na otoku živjeti, mi ćemo to uvijek poticati i svake godine izdvajamo sve veća sredstva što se tiče HOP-a i kao manifestacije, ali mislim da je važno da se naši proizvođači obraćaju nama sa svim problemima koje imaju , imaju ih jako puno, mi ćemo poboljšati kroz novi Zakon o otocima.

Na arheološkom lokalitetu u Mulinama na Ugljanu, poslijepodne je predstavljen i multimedijski projekt "Avantura otok", kao i unikatna replika mulinskog tijeska - antičkog tijeska za masline.

načelnik Općine Preko Jure Brižić:

Evo mi se nadamo kako ćemo projektom koji smo danas otvorili, jedan dio,treba još proći cijelu trasu biciklističke staze , sve vidikovce i odmorišta, postići ono što smo željeli, a to je da imamo predsezonu i posezonu, to se već sada osjeti ... nadamo se kako će to u budućnosti biti još i više, i da će kao što je rekla ministrica Avantura otok sutra biti avantura otoka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.