Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministrica Žalac u Povljani otvorila novi vrtić

29.04.2019.

11:04

Autor: Božidar Kolega

Ministrica Žalac u Povljani otvorila novi vrtić

Ministrica Žalac u Povljani otvorila novi vrtić

Foto: - / -

Danas je u Povljani otvoren novi vrtić u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 3,7 milijuna kuna. Vrtić je izgrađen prema najmodernijim standardima te će u njemu biti smješteno 30-tak povljanskih mališana.

Izgradnja vrtića samo je jedan od projekata koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odradilo na otoku Pagu rekla je nadležna ministrica Gabrijela ŽalacMogu najaviti i da ćemo u lipnju na otoku Hvaru imati veliku konferenciju o pametnim otocima, zajedno s Europskom investicijskom bankom, radimo na jednoj podlozi koja će utvrditi i projekte koji će se odnositi na energetsku neovisnost i sve ono što bi trebalo biti važno za popis, listu projekata koje bi trebalo financirati za sljedeće financijsko razdoblje.


Ministrica je obišla i Gračac gdje je između ostalog razgovarala o razvojnim projektima kako bi se osigurao ostanak ljudi u tom kraju. Dosada je kroz različite programe u općini Gračac Ministarstvo uložilo 55 milijuna kuna. Samo u stambeno zbrinjavanje Vlada će ove godine u Gračacu uložiti 8 milijuna kuna. 

Više u prilogu Božidara Kolege. 

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.