Hrvatski radio

Radio Zadar

Mirko Šunić HNS-ov kandidat za benkovačkog gradonačelnika

26.03.2013.

11:44

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mirko Šunić očekuje da se Benkovac razvija na organiziranoj proizvodnji hrane te stvaranju prepoznatljive marke od benkovačkog kamena koji se kako kaže prodaje bez ikakva nadzora i kontrole.

Županijski HNS predstavio je danas na konferenciji u Zadru kandidata za gradonačelnika Benkovca. Mirka Šunića  je predsjednica županijske stranačke organizacije Vesna Sabolić predstavila kao osobu koja će biti gradonačelnik po mjeri svojih sugrađana zbog svog bogatog životnog i radnog iskustva. Istakla je i kako njegovu kandidaturu podržava glavni politički partner SDP-a.

Govoreći o gospodarskom razvitku Benkovca, Šunić tvrdi, kako se on mora temeljiti na organiziranoj proizvodnji hrane te stvaranju prepoznatljive marke od benkovačkog kamena koji se kako kaže prodaje bez ikakva nadzora i kontrole. Dok on to naziva lošom organizacijom, njegov stranački kolega Mijat Nimac isti to vidi kao ilegalnu radnju.

Mirko Šunić:

"Svi kopaju,ruju, trguju, stranci kupuju za eure i kune, totalna neorganizacija , naravno zbog toga gube i oni ljudi koji se time bave, a i lokalna samouprava".

Mijat Nimac:

"Za to ima koncesiju samo njih dvoje, a radi njih 50, to je problem, to je ilegalna trgovina kamena, sada se takvi sakrivaju od inspekcije, pa bježe i slično".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.