Hrvatski radio

Radio Zadar

Mirno i tečno u Skupštini prije ljetne stanke

02.07.2018.

14:18

Autor: Maja Savić

Mirno i tečno u Skupštini prije ljetne stanke

Mirno i tečno u Skupštini prije ljetne stanke

Foto: - / -

Županijska skupština, posljednja prije ljetne stanke, nastavljena je nakon tjedan dana cijelim nizom godišnjih mahom financijskih izvješća o radu ustanova u vlasništvu Županije. Vijećalo se mirno i uredno.

 


Baš kao i u stilu predstojećeg ljetnog odmora teme i izvješća su se nizali kao po obrascu te kao te kao takve bile prihvaćene. Možda bi se od niza prijedloga godišnjih izvješća moglo izdvojiti ono za Narodni muzej koji je zadnju godinu odskočio u poslovanju te prihodu. Na njegov rad primjedbe je imao oporbeni vijećnik Stipe Bjeliš uputivši nekoliko upitnika na upravljačku stranu, ponavljajući kako je tražio pravne izvide već 6 mjeseci. Uostalom dugo se i bavi Narodnim muzejom pa je tu naviku nastavio držeći se financija:

Bjeliš " Plan je bio 1 600 000 a realizacija 2 200 000 kuna, plan je probio za 40 posto, zanima nas gdje odlaze novci za djelatnike Kneževe palače"


Ravnateljica Renata Peroš umjesto odgovora pohvalila se nagradama:

Peroš " Na danima hrvatskog turizma Kneževa palača je osvojila nagradu za turističku atrakciju godine".


Resorni pročelnik Šimunić, zadovoljan je brojkom od 100 000 posjetitelja u Narodnom muzeju te muzej kao takav obavio svoje obveze prema planu. Održano je 56 izložbi, novitet je Kneževa palača koja je uz koncertnu dvoranu i stalni postav, kaže, najbolji izlagački prostor u Gradu. .

Šimunić: " U cijelom financijskom planu ostvareno je 29 posto vlastitih prihoda što je za svaku pohvalu. Mislim da taj ritam treba držati i povećavati"

Vijećnik Bjeliš tražio je primjenu Poslovnika jer kako kaže, klub ne može glasati ako se na ostatak njegovih upita odgovara sa - "dobit ćete pismenim putem". Ionako se smiješi ljetni odmor pa će odgovor najvjerojatnije i doći sa prvim kišama.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.