Hrvatski radio

Radio Zadar

Miro Bulj (MOST) podupro radnice iz studentske menze

27.10.2020.

14:03

Autor:

Miro Bulj (MOST) podupro radnice iz studentske menze

Miro Bulj (MOST) podupro radnice iz studentske menze

Foto: - / -

Već gotovo dva tjedna djelatnici, mahom radnice iz kuhinje, studentske menze u Zadru štrajkaju nezadovoljni odbijanjem njihovih zahtjeva tijekom pregovora s Agencijom za studentski standard o novom kolektivnom ugovoru.

Potporu traže i od hrvatskih političara, pa je u Zadar, na njihov poziv došao i saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj.
Desetak radnica studentske menze, u čije se ime novinarima obratila sindikalna povjerenica Velida Matijević, i danas podsjećaju zašto su u štrajku. Ne žele nam dati sistematizaciju, odnosno broj bodova. Nama ne treba kolektivni ugovor, gdje mi ne znamo za našu plaću. Plaća je osnovna i glavna. Mi ne tražime ni lipe viška, nego samo ono što imamo sada, da se unese u kolektivni ugovor, ističe Matijević. 

Dodaje kako im je rečeno da nikada neće ostvariti svoje zahtjeve. No, povjerenica ističe kako ni radnici koji su u štrajku ne odustaju od svojih zahtjeva. Štrajkaše u zahtjevima podupire i zastupnik MOST-a Miro Bulj, koji poziva na razum i savijest. Pozivam da se zaštite naše žene, odnosno naše tetke, koje hrane našu djecu, da se zaštite i njihova ljudska i sindikalna, a prije svega i radnička prava.jer u ovoj covid-krizi ne smijemo zaboraviti tu socijalnu komponentu, naglasio je Bulj. Dodao je kako će o svemu progovoriti u Saboru, te tražiti odgovore u mjerodavnom ministarstvu. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.