Hrvatski radio

Radio Zadar

Miškov zubatac od 4 i po kile pronašao kupca

24.12.2021.

11:03

Autor: Filip Buzov

zadarska ribarnica, Zubatac,

zadarska ribarnica, Zubatac,

Foto: HRT/ Regionalni Dnevnik / /

Na novouređenoj zadarskoj ribarnici jutros je živo, iako prodavači za Badnjak pamte i veće gužve. Promijenile su se, kažu, navike kupaca koji ribu sada često kupuju u trgovačkim centrima.

Ponuda dobra, a potražnja je malo slabija, brancin 70 kn , orada 70, trlje 50, 30, 20 ovisno o veličini, mol 30, 50 - nikad manje cijene, ja cijene držim godinama iste, nešto je i otišlo nećemo se žaliti, godina je jako teško, nadamo se kako će iduća biti bolja - kazala nam je jutros prodavačica Sandra Miočić.
Evo imamo danas brancine, zubace, kvalitetnu, veliku oboritu ribu .....Čuo sam kako je kod vas u ponudi jedan kapitalac - zubatac od četiri i po kile ? Je, jučer se prodao po cijeni od tisuću i 60 kuna , da ima ribe za svačiji džep - otkrio nam je prodavač Miško Ljubičić.  
Lignja, sipa, to vam je prvo što ode, otišlo je i nešto skuša, fratara, ova sitna riba danas ide slabije - otkrila nam je prodavačica Suzana. 
Evo i komentara kupaca koje smo jutros zatekli na ribarnici :  Spremam bakalar pod pekom, bakalar na brudet, da to tradicionalno spremam svake godine, a što se tiče cijena najbolje vidite po narodu, nekada tu niste mogli ući od gužve, a sad se možeš šetati kako hoćeš......Kupila sam ražu, malu ražu i jednu mačku, cijenama sam zadovoljna, a Badnjak ću provesti u krugu obitelji ....... Danas spremam školjke na buzaru, to je u mojoj obitelji tradicija, pa što se tiče cijena one su malo visoke za nas umirovljenike......... 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.