Hrvatski radio

Radio Zadar

Misli plavo, ne bacaj plastiku

23.11.2015.

08:11

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo istraživača mora - 20000 milja će Zadranima predložiti nekoliko načina kako smanjiti plastični otpad tj. kako izraditi korisne predmete od plastike koju bi inače bacili i time naštetili svom okolišu. Također, cijeli tjedan (24. - 28. 11.) provesti će na otoku Ugljanu edukativne radionice .

Povodom obilježavanja Europskog tjedna za smanjenje otpada, Društvo istraživača mora - 20000 milja http://www.drustvo20000milja.hr poziva na edukativnu radionicu na temu plastike u moru.

U gradskoj knjižnici u Zadru od 18 sati, Društvo 20000 milja predstaviti će problem plastičnog otpada u okolišu te predložiti nekoliko načina kako smanjiti plastični otpad tj. kako izraditi korisne predmete od plastike koju bi inače bacili i time naštetili svom okolišu. Projekt je financiran od grada Zadra.

 

Također, cijeli idući tjedan (24. - 28. 11.) provesti ćemo na otoku Ugljanu na kojemu provodimo projekt ''Misli plavo - otok Ugljan'' financiran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Održati će se edukativne radionice na teme plastike u moru i održivog ribarstva za sve razrede Osnovne škole Valentina Klarina u Preku. Također, kako bi potaknuli lokalno stanovništvo da brinu o svom okolišu i razmišljaju o svom utjecaju na njega, održati će se akcija čišćenja podmorja i plaže u mjestu Ugljan u subotu 28. studenog 2015. godine. U sklopu istog projekta, postavljeno je i šest edukativnih ploča u općini Preko na teme: Plastika u moru, Alternativni načini putovanja po otoku, Marikultura, Jadransko more kao centar bioraznolikosti, Morska cvjetnica Posidonia oceanica, Život na kršu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.