Hrvatski radio

Radio Zadar

Mjesni odbori - žile kucavice ili fikusi?

07.02.2017.

14:23

Autor: HRT centar zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Funkcioniranje mjesnih odbora i suradnja s gradskom upravom bila je tema konferencije za novinare zadarskih SDP-ovaca. Njih troje iz tri različita mjesna odbora upozorili su kako mjesni odbori nisu aktivni, što potvrđuje činjenica da primjerice 2015. godine nisu dobili ni kune iz gradskog proračuna.

Za to krive gradonačelnika i gradsku upravu, kaže Goran PerovićČini se da gradonačelniku, gradskoj upravi, vladajućima u gradskome vijeću nije stalo do razvoja mjesnih odbora, izgleda da smanjujući manevarsku mogućnost rada mjesnih odbora žele smanjiti angažiranost svojih sugrađana u mjesnim odborima. Erol Gaši istaknuo je ogroman problem izgradnje osnovne škole na Novom Bokanjcu: vi svi jako dobro znate da je osnovna škola na Novom Bokanjcu bila tri puta u predizbornim obećanjima HDZ-a na lokalnim izborima. Očekujem da će to biti i ovaj put međutim poručujem mještanima da se ne daju zavarati i da ne daju glas HDZ-u na temelju obećanja o osnovnoj školi. Ja vas isto tako pitam kako je moguće da nemamo novce za izgradnju osnovne škole a imamo u raznoraznim rebalansima po tko zna koliko puta novce za dodatno davanje košarkaškom klubu Zadar koji tone u stečaj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.