Hrvatski radio

Radio Zadar

07:30 / 27.10.2020.

Autor: sjm

Mjestimice udari juga od 35 do 50 čvorova - neki brodovi ne plove

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Foto: - / -

Više je brodskih i katamaranskih linija u prekidu zbog jakog juga. Jadrolinija primjerice javlja kako na području zadarskog arhipelaga ne plovi brodska linija 409 Preko-Zadar . Vrlo jako jugo oslabit će sredinom dana i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

UPOZORENJE DHMZ-a:
Mjestimice udari juga od 35 do 50 čvorova. More u drugom dijelu noći i ujutro na otvorenom 5, zatim će oslabjeti, najprije na sjevernom Jadranu. Ponegdje nevere.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI
Jugo i južni vjetar od 15 do 30 čvorova, na sjevernom te na dijelu srednjeg Jadrana postupno će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje i buru od 6 do 16 čvorova. More 3 do 4, ujutro na otvorenom 5, zatim će oslabjeti. Vidljivost od 10 do 20 kilometara. Promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SLJEDEĆIH 12 SATI
Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar, a noću na otvorenome moru pojačan sjeverozapadnjak. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana pojačano jugo postupno će oslabjeti. More malo do umjereno, uglavnom na otvorenom južnog dijela ponegdje valovito. Promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina, na sjevernom Jadranu oborine će navečer prestati.

Jadrolinija javlja kako brodovi ne plove - Riječko okružje:- Katamaranska linija 9308  Mali Lošinj - Cres - Rijeka u prekidu- Trajektna linija 338 Lopar - Valbiska u prekidu - Brodska linija 310 Mali Lošinj - Unije - Susak u prekidu

Zadarsko okružje: -Brodska linija 409 Preko-Zadar u prekidu

Splitsko okružje; -Katamaranska linija 9602 Vis -Hvar-Split u prekidu
 
 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.