Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladenci "ukrali šou": Pogodili pravi koš isprve

26.10.2019.

12:17

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Građani, sportaši, predstavnici Grada i Čistoće natjecali su se na zadarskom Forumu pod nazivom „Pogodi pravi koš". Riječ je o ekološkoj akciji kojom se želi potaknuti građane na razvrstavanje otpada, a sve su uveličali i promovirali i mladenci.

Građani, sportaši, predstavnici Grada i Čistoće natjecali su se na zadarskom Forumu pod nazivom „Pogodi pravi koš". Riječ je o ekološkoj akciji kojom se želi potaknuti građane na razvrstavanje otpada, a sve su uveličali i promovirali i mladenci. Ubaciti papir u plavu, a plastiku u žutu kantu. Bio je to zadatak ekipa koje su se jutros na Forumu natjecale u ekološkoj akciji „Pogodi pravi koš". Cilj akcije je osvijestiti građanstvo za potrebom pravilnog razvrstavanja otpadom, kaže Romana Pleša iz organizacije:

Kako bismo to učinili što primamljivijim, mi smo osmilili takozvanu utakmicu, a u biti su igrači bacali papir i plastiku i morali su pogoditi pravi koš.

U kante su ubacivale ekipe građana, Čistoće, Grada Zadra i sportaši - svi pojačani košarkašima Zadra. Jedan od njih je i Dominik Gilbert:

Mislim da je jako dobro da smo došli i da sudjelujemo u ovome. I bitno je da svi pošaljemo poruku o važnosti razvrstavanja otpada.

Ova promotivna aktivnost provodi se u sklopu projekta o održivom gospodarenju otpadom na području Zadra, a sufinancira ga Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sve kako bi građani što više odvajali otpad, kaže direktor Čistoće, Dragan Maračić:

Naravno da je pred nama dugačak put, ali 50 % odvajanja otpada ćemo postići. Iskoristit ćemo sve mjere i pogodnosti koje nam nudi Europska unija, tako da ne sumnjamo u to.

Na kraju, dužni smo objaviti i pobjednika. Najviše papira u plavu, a plastike u žutu kantu ubacila je ekipa Grada Zadra, ali najveći pobjednici su mladenci Howard Sane i Martina Mašina. Oni su uoči svog vjenčanja u vjenčanici odnosno odijelu na Forumu isprve pogodili koš. 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.