Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi i poduzetništvo

10.06.2015.

07:35

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako među mladima potaknuti poduzetnički duh ? Time se bave sudionici projekta SEECEL Europske komisije za poduzetništvo i industriju. Kako su metode europskih zemalja primjenili u zadarskoj Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića čut će se danas na završnoj konferenciji projekta.

Projekt SEECEL ima za cilj postaviti cjeloživotno učenje o poduzetništvu kroz obrazovanje. SEECEL je regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne europe(South East European Centre for Entrepreneurial Learning). Na projektu sudjeluju Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo,Makedonija, Srbija i Turska.

Cijeli program podržan je od Europske Unije i Glavne uprave Europske komisije za poduzetništvo i industriju s ciljem razvoja poduzetničkog učenja kao ključne kompetencije u svim razinama i oblicima obrazovanja. Kroz poticanje suradnje stručnjaka zemalja jugoistočne Europe i razmjenu dobre prakse, cilj je Centra podržati unapređenje učenja poduzetništva, poticanje poduzetničkog duha i poduzetničkog razmišljanja kod svih generacija


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.