Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi o EU i europskim izborima

01.04.2019.

13:02

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

U sklopu projekta iz programa Erasmus plus, zadarska gimnazija „Vladimir Nazor" ugostila je ovaj tjedan učenike i profesore iz Njemačke, Španjolske i Švicarske. Dvogodišnji projekt koji uključuje međusobne posjete posvećen je temi lažnih vijesti u medijima te ideji i funkcioniranju Europske unije.

Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje o dvogodišnjem Erasmus+  projektu  „The Image of the EU in the Post-truth Era“ sa školama partnerima iz Njemačke, Španjolske i Švicarske.

Ideja je da se učenici u dvije godine, koliko traje projekt, pobliže upoznaju sa strukturom i načinom rada Europske unije, a sve to kroz međusobne posjete i razmjene iskustava - doznajemo od koordinatorice projekta, profesorice Sandre Šango.

Mladi s kojima smo razgovarali prednosti članstva u EU-a vide u slobodnom tržištu rada i otvorenim granicama. Iako dolaze iz po mnogočemu različitih zemalja, Korina i Magdalena kažu kako svi oni raznišljaju vrlo slično, o budućnosti i to na pozitivan način.

U fokusu ovotjednog druženja su i nadolazeći izbori za EU parlament. 

Više u tonskom prilogu.

 

 

 

 

 

Prilog:

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

14 h

Nadin 2022

Kušanje vina