Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi SDP-a: Što gradska uprava radi krivo?

12.11.2016.

14:00

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Današnju konvenciju SDP-ovci su iskoristili i za raspravu o statusu mladih u Zadru. Predsjednica gradske organizacije SDP-a Sabina Glasovac upozorila je na porazan trend odlaska iz Zadra i Zadarske županije.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku zapravo Zadarska županija, čini mi se druga je po broju iseljavanja, ne samo mladih nego općenito ljudi iz Zadarske županije. - kazala je Sabina Glasovac

Nije to čudno ističe Glasovac:

Kada živimo u gradu u kome se zapošljava na rođački način, gdje vlada klijentelizam, nepozitam. U gradskim poduzećima se zapošljavaju rođaci, sinovi, rade se usluge, vraćaju se usluge.  

Jure Zupčić predsjednik Foruma mladih SDP-a upozorio je da iako mladi Zadrani Zadar vide kao perspektivan grad čak 46 posto njih ne zna vidi li svoju budućnost u ovom gradu:

 I sad imamo zanimljivu situaciju gdje mladi u gradu Zadru smatraju Zadar gradom budućnosti, perspektivnim, ali jako mali broj ih vidi budućnost u Zadru. I na nama je da se zapitamo što gradska uprava radi krivo.  

SDP je stoga izradio gradski program djelovanja za mlade u kojem između predlaže poticaje mladima kako bi pokrenuli vlastiti posao, veći angažman i uključenost civilnih udruga u obrazovanje mladih te konačno pokretanje Centra za mlade. U sljedećih mjesec dana svoj će program putem okruglih stolova predstaviti javnosti te pozivaju da se u raspravu uključe svi zainteresirani kako bi zajednički donijeli najbolja rješenja za mlade Zadra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.