Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi zadarski arhitekt osvojio prestižnu nagradu u Japanu

05.10.2017.

18:52

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi zadarski arhitekt Krešimir Damjanović pobjednik je ovogodišnjeg prestižnog japanskog arhitektonskog natječaja - Shinkenchiku - priopćilo je Društvo arhitekata Zadra. Natječaj raspisuje jedan od vodećih japanskih arhitektonskih časopisa.

Nagrada se dodjeljuje inovativnim projektima na temelju prosudbe jednog žiratora - ove godine to je bio Go Hasegawa, jedan od najzanimljivijih japanskih arhitekata mlađe generacije! Krešimir Damjanović osvojio je prvu nagradu između čak 1081-nog rada iz cijelog svijeta! Tema natječaja bila je "Kuća Dimenzija", a Krešimir je svojim projektom "Kuća Kolaž" najbolje odgovorio na zadanu temu baveći se propitivanjem dimenzija u odnosu prema različitim kulturama, vremenu i ljudima.

Krešimir Damjanović bit će poseban gost na najvećem arhitektonskom simpoziju - 17. Danima Orisa koji će se održati od 14.-15. listopada 2017. u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će govoriti o svom prvonagrađenom radu pred 2000 kolega iz cijele regije. Arhitekt Go Hasegawa također će biti jedan od predavača na simpoziju i tom će prilikom Krešimiru Damjanoviću uručiti nagradu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.