Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi žele kreirati sadržaj Centra za mlade, a u politiku ne vjeruju

20.11.2019.

08:40

Autor: sd

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Istraživanje je utvrdilo kako su učenici većinom nezainteresirani za „institucionalnu" kulturu, ali i za programe nezavisne kulture. Mladi u Zadru imaju vrlo nisko povjerenje u političko-menadžerski model upravljanja (grad Zadar, Zadarska županija, mladeži političkih stranaka).

Zadarski sociolozi Krešimir Krolo i Željka Tonković predstavili su rezultate istraživanja kulturnih potreba mladih u Zadru pod nazivom „Tko smo i što želimo?" koje je provedeno od travnja do srpnja ove godine na više od dvije tisuće ispitanika podijeljenih u tri grupe: srednjoškolci, studenti i šira populacija mladih od 18-35 godina.

 "Istraživanje je pokazalo puno relevantnih pokazatelja stanja o kulturnim potrebama mladih u Gradu Zadru, a jedno od njih je da su npr. učenici većinom nezainteresirani za „institucionalnu" kulturu, ali i za programe nezavisne kulture, istaknuli su sociolozi Željka Tonković i Krešimir Krolo.

 Ono u čemu su se „složile" sve tri skupine je mišljenje oko upravljačkog modela Centrom. Svi oni najviše povjerenja imaju u udruge i stručnjake u radu s mladima te umjetničko-stručne aktere, a vrlo nisko povjerenje imaju u političko-menadžerski model upravljanja (grad Zadar, Zadarska županija, mladeži političkih stranaka). 

"Istraživanje je pokazalo puno relevantnih pokazatelja stanja o kulturnim potrebama mladih u Gradu Zadru" i trebalo bi uvažiti rezultate ovog sociološkog istraživanja, odnosno glas mladih".

 

Ž.Tonković, K. Krolo

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.