Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladima približiti poduzetništvo

21.05.2015.

16:53

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Karlovačka udruga Carpe Diem u Zadru održava međunarodni trening putem kojeg će 20-ak sudionika iz 7 zemalja steći kompetencije na području razvoja poduzetništva.

Udruga Carpe Diem do 24. svibnja provodi sedmodnevni trening Tools for Active Knowledge on Entrepreneurship (T.A.K.E.), koji se održava u Zadru. Trening je namijenjen osobama koje rade s mladima kako bi stekle dodatne kompetencije na području razvoja poduzetništva i kreativnosti.


Na treningu sudjeluje više od dvadeset predstavnika iz Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Španjolske. Polaznici će primjenom inovativnih metoda usvojiti znanja o podupiranju mladih u ostvarenju njihovih poduzetničkih ideja. Koristeći metodu Dragons' Den, polaznici će imati priliku predstaviti svoje poduzetničke ideje trojici mladih hrvatskih poduzetnika, kako bi usvojili odgovarajuće alate za rad s mladima. Nakon treninga, te će alate testirati u radu s mladima, a na internetu će postati dostupni za širu primjenu.

              Projekt T.A.K.E. okuplja osobe koje rade s mladima, a koje će tijekom treninga raditi na novim, inovativnim alatima i metodama za razvoj poduzetničkih kompetencija kod mladih. Također, sudionici će kroz trening razviti nove zajedničke projekte, koji će se, nadamo se, i realizirati u naredne dvije godine, izjavila je Aleksandra Podrebarac, predsjednica udruge Carpe Diem.

Projekt Tools for Active Knowledge on Entrepreneurship financira Europska komisija kroz program Erasmus+, priopoćili su iz udruuge. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.