Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladima vratiti vjeru u pravedni sustav - poručuju iz platforme MOŽEMO!

20.06.2020.

07:19

Autor: Maja Milin

Maja Milin

Maja Milin

Foto: - / -

Jučer je u Zadru predstavljen program političke platforme MOŽEMO! koja okuplja stranke zelene ljevice: ORaH, Možemo, Novu ljevicu, Radničku frontu, Za grad i Zagreb je naš, a na izbore izlazi u svih XI. Izbornih jedinica.

MOŽEMO! je prva stranka na izborima s paritetnom politikom sa 75 žena i 75 muškaraca, a u prvi plan stavlja zeleno gospodarstvo i dostojanstvene uvjete rada, društvene jednakosti, demokratizaciju i borbu protiv korupcije, istaknula je Atana Grbić - Martinović nositeljica za IX izbornu jedinicu te dodala:

"Trebamo kao država biti prehrambeno i energetski neovisni. Pandemija nam je više nego ikad pokazala da je to zaista bitno. I ono što je bitno - društvena jednakost. Također se sad vidjelo kako je rad valoriziran, koliko breme trebaju podnijeti zanimanja koja su podplaćena. i treća stvar - demokratizacija i borba protiv korupcije: Trebamo imati cijeli set zakona u kojima ćemo jasno i glasno kazati što se može i što se ne može jer dosta je više da gubimo milijarde na lošim javnim nabavama."

Kandidatkinja platforme MOŽEMO, Monika Marić dotaknula se pitanja društvene jednakosti i ravnopravnosti, posebice prava žena koja prema njenim riječima u Hrvatskoj nisu percipirana kao ljudska prava zbog čega bilježimo porast nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Skrenula je pažnju i na mlade koji su marginalizirani i diskriminirani u javnom prostoru Hrvatske, te na važnost međusobne suradnje i povjerenja:

"Jedni druge moramo osluškivati i na taj način graditi zapravo zdravo društvo koje će biti na korist svima nama. I mislim da je ono što može ova platforma politička ponuditi - mladima ponovno vratiti tu vjeru i nadu da netko tko je završio visokoškolsko obrazovanje onda doista može vjerovati u to da će bilo kakav javni natječaj njemu omogućiti transparentnost i pravednost."

Kandidatkinje su za kraj istaknule kako su najmlađi i najstariji član ovih izbora pripadnici upravo političke platforme MOŽEMO! što je dokaz važnosti međugeneracijske suradnje.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.