Hrvatski radio

Radio Zadar

Mobitel platio krivotvorenim novčanicama pa uhićen

23.12.2020.

09:25

Autor: RZD

foto: PUZ

foto: PUZ

Foto: - / -

Policija sumnjiči muškarca da se putem oglasa javio za kupnju mobitela od 22-godišnjaka nakon čega je dogovorena prodaja/kupnja mobitela te se 19.prosinca u Zadru susreo s vlasnikom, ali on je uočio da je mobitel plaćen krivotvorenim novčanicama.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje novca i prijevaru.

Naime, njega se sumnjiči da se putem oglasa na oglasniku javio za kupnju mobitela od 22-godišnjaka, temeljem kojeg je dogovorena prodaja/kupnja mobitela te se 19.prosinca u Zadru susreo s vlasnikom, da bi prilikom kupnje mobitela vlasniku isplatio 3.000,00 kuna, u apoenima od po 200 kuna, za koje je vlasnik naknadno uočio da se radi o krivotvorenim novčanicama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 22-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel, koji su mu oduzeti.

Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.