Hrvatski radio

Radio Zadar

13:10 / 10.01.2017.

Autor: Božidar Kolega

Moderno poduzetništvo u zadarskom COIN-u

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošla godina za zadarsko poduzetništvo bila je značajna i po radu Coworking prostora. Zadar je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je dobio prostor namijenjen poslovima budućnosti i modernom načinu radu.

Trenutačno u coworking prostoru stalno radi 15 poduzetnika kaže privremena voditeljica Coworking prostora  Jasminka Smokrović

Dobar dio njih koristi svakodnevno COIN coworking prostor dok ima onih koji nemaju tu potrebu pa koriste COIN povremeno. Za početak smo zadovoljni ali u svakom slučaju u planu imamo nastavak razvoja i povećanje broja korisnika.

Većinom se radi o domaćim pdouzetnicima. No gotovo mjesec dana prostor su koristili i tzv. digitalni nomadi koji putuju svijetom te rade upravo iz ovakvih coworking prostora:

Mi smo izrazito zadovoljni, nadam se i oni, suradnjom s njima. Tih mjesec dana smo proveli   i željeli naučiti od njih i našim korisnicima pokazati na koji način se u svijetu radi, dakle što digitalno nomadstvo podrazumijeva.

Već za ovu godinu stigli su i novi upiti drugih digitalnih nomada za korištenje zadarskog Coworking prostora.

I sad trenutno imamo korisnika iz Amerike kojem je bitno bilo da Zadar ima coworking prostor i mjesec dana već koristi poslovni prostor.

Dosadašnjim rezultatima zadovoljan je i predsjednik udruženja Obrtnika Zadar Mladen Malta:

Ti trendovi se mijenjaju i nadopunjavati. Tim smo mi obogatili prvenstveno obrtništvo, ali i ponudu grada Zadra te na kraju krajeva i turizam.  

I ove će se godine u Coworking prostoru održati niz radionica i događanja. Tako će se u ožujku održati radionica za mlade namijenjena poticanju  samozapošljavanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.