Hrvatski radio

Radio Zadar

MODES: Štitimo javni, a ne privatni interes

09.05.2017.

13:28

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kroz cijeli naš mandat pokazali smo da smo štitili javni, a ne privatni interes, a tako ćemo nastaviti i u novom mandatu poručili su zadarski MODES- ovci predstavljajući danas svoj predizborni program na konferenciji za novinare.

U ovom mandatu pokrenuli smo brojne projekte. Zahvaljujući nama problem smrada pročiščivača otpadnih voda na Smiljevcu  više ne puni naslovnice novina kazao je Ivica Vlakić , kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije MODES HSP: 

Svi se sjećamo naslovnica medija, vrlo neugodnih s vrlo lošim izjavama tipa: kome smrdi nek ide u Medviđu. Danas, možemo reći da je problem pročiščivaća na Smiljevcu gotovo u potpunosti riješen. 

Višegodišnje čekanje na građevinske dozvole sveli smo na 34 dana: 

Svi znamo da je to osnovaza bilo kakav daljnji gospodarski razvoj jer niti jedan investitor neće doći tamo gdje dozvolu čeka godinama. A mi ćemo u ovom mandatu smanjiti taj rok čekanja na manje od 30 dana. 

Borit ćemo se i protiv nepravednog poreza na nekretnine najavio je Vlakić. Kako bi pomogli mladim obiteljima u ovom mandatu cilj nam je osnovati i stambeni fond Grada Zadra. 

Putem kojeg će obitelji moći do stana doći putem dugogodišnjeg najma koji će ulaziti u otkupnu cijenu. Bitna je razlika ovog projekta i POS-a, je u tome što će mjesečna rata za zadarski stambeni fond biti otprilike od 1000 do 1200 kuna. 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Andreja Baraba najavila je kako će u sljedećem mandatu početi sa sanacijom i zatvaranjem odlagališta otpada Diklo. Najavila je i veći brigu za otoke: 

Osigurati konačnu vodovodizaciju otoka, kvalitetno zbrinjavanje odvodnje odnosno pročišćavanje otpadnih voda. Svakako treba poboljšati prometnu povezanost otoka, međusobno i sa kopnom, s obzirom da svi znaju da smo jako loše povezani, državne linije su nedostatne. 

Naši rezultati pokazuju da nismo bili puki dizači ruku u koaliciji s HDZ-om. Glasali smo i protiv projekata koji su bili na štetu građana kažu u MODESU. No našim se rezultatima hvali HDZ kazao je nositelj liste za gradsko vijeće Rudolf Dvorski. 

Kite se tuđim perjem. Mislim da građani to trebaju znati. Mi smo ovdje predstavili program. Znak da mi nešto radimo, da ćemo nešto raditi, da imamo planove, da imamo vizije i znamo kako ćemo to ostvariti.   

Da znamo kako, potvrda je upravo ono što smo radili u ovom mandatu -  poručio je Rudolf Dvorski. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.