Hrvatski radio

Radio Zadar

Mogu li liječnici na dvije stolice?

05.05.2015.

11:48

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svoje slobodno vrijeme kolege liječnici mogu raditi što hoće, ali prvo trebaju korektno odraditi svoj posao u bolnici", izjavio je zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice doktor Robert Karlo komentirajući najavu zabrane rada voditeljima bolničkih odjela u privatnoj praksi.

Smatramo da su pacijenti često puta u pravu kada kažu da je to određeni vid sukoba interesa kod liječnika koji rade i u bolnici i u privatnoj praksi. Naime, ako kod liječnika postoji duga lista čekanja, znači za liječnike kod kojih su liste čekanja duže od 60 dana, mislim da naručivati takve pacijente iz bolnice u privatnu praksu je sukob interesa. On mora prvo riješiti na svom odjelu listu čekanja, da se ta lista dovede u neke prihvatljive granice. Znači odraditi svoj posao korektno u svojoj matičnoj ustanovi i onda može ići raditi u privatnu praksu - kazao nam je doktor Karlo.   

Ova novost, o mjerilima za davanje odobrenja liječnicima za dopunski rad u privatnom sektoru bila je tema današnjeg Pregrijavanja Radio Zadra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.