Hrvatski radio

Radio Zadar

Mogu li zadarski kampovi spasiti turističku sezonu?

22.05.2020.

15:08

Autor: Božidar Kolega

Dusko Marusic/PIXSELL (ilustracija)

Dusko Marusic/PIXSELL (ilustracija)

Foto: - / -

Uz kuće za odmor na osami i nautički turizam, kampovi bi se mogli pokazati kao uspješniji segment ovogodišnjeg turizma zbog veće zaštite koju ovakva vrsta turizma automatski nudi. Ipak, uspjeh će ovisiti o otvaranju granica i dolasku stranih turista.

Ovjenčan brojnim nagradama za kvalitetu, Turisthotelov kamp u Zatonu svoja će vrata otvoriti u ponedjeljak 25. svibnja. Glasnogovornik Turisthotela Frane Skoblar slaže se kako je sezona neizvjesna, ipak:

 

Frane Skoblar

S druge strane, vlasnik kampa u Privlaci, Mario Ivić nije siguran hoće li uopće otvoriti vrata svog kampa ove turističke sezone:

 

Mario Ivić

Zabrinut je i zbog gospodarske krize koja se očekuje:

 

Mario Ivić

Podsjetimo, kako je ministar turizma Gari Cappelli najavio da će Hrvatska 29. svibnja otvoriti granicu za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije. S otvaranjem prema tim zemljama srednje Europe, još uz Njemačku te kasnije Poljsku, što se očekuje sredinom lipnja Hrvatska zaokružuje više od 60 posto svog ukupnog turističkog prometa, navodi ministar turizma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.