Hrvatski radio

Radio Zadar

Morske ljepotice u biogradskoj marini

23.10.2015.

16:39

Autor: Edi Škovrlj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vjetar je zvao na more, no više od 300 izlagača odlučilo je svoja plovila pokazati znatiželjnicima i ljubiteljima. Nije se samo gledalo, već se je i kupovalo. Apsolutni ovogodišnji hit sajma su katamarani što ne čudi kada se pogleda kakav sve luksuz nude ovakva plovila.

120 četvornih metara čistoga luksuza na moru ipak nije za svačiji džep.

605 tisuća eura dok opremljeniji mogu doseći i veću cijenu. kaže Hrvoje Modrić iz Splita.

Skupo ne znači i nedostupno.Cijene čartera sve su pristupačnije korisnicima pa se mnogi odlučuju opravo svojih desetak dana godišnjeg provesti u ovakvim plovećim hotelima.

Jesam. Ja imam samo najbolje iskustvo priča posjetiteljica sajma Ana Brbaroša.

Cijene su već pale na 30-etak eura po osobi što je odličan mamac za nekoliko stotina milijuna europljana koji nemaju svoje more i oduševljeni su našim akvatorijem.

Velesila smo u svijetu. U Hrvatskoj imamo najveću čarter flotu preko 3,5 tisuća plovila. kaže direktor sajma, Milan Šangulin.

Moćna flota al moćan i Biogradski sajam nautike, neusporedivo najveći s obje strane Jadrana,kojeg će do nedjelje procjenjuje se posjetiti više od 20 tisuća posjetitelja.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.