Hrvatski radio

Radio Zadar

10:55 / 06.06.2022.

Autor: tp

Morskim jurilicama glisirali nedaleko od plaža

Kažnjeni zbog glisiranja

Kažnjeni zbog glisiranja

Foto: - / -

Zadarska pomorska policija protekli je vikend kaznila pet hrvatskih državljana  te jednog Francuza i Nizozemca zbog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Svi prekršitelji zatečeni su u glisiranju u akvatoriju Dugog otoka.

U cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar poduzeli su proteklih dana niz mjera u nadzoru prometa na moru.

Tako su jučer, 05. lipnja u akvatoriju kod Dugog otoka zatekli plovilo s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin, a koji je plovilom glisirao uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.

U subotu, 04. lipnja, također u akvatoriju Dugog otoka zatečena su četiri hrvatska državljanina u dobi 32, 55, 39 i 70 godine, te jedan 49-godišnji državljanin Francuske i jedan 53-godišnji državljanin Nizozemske, koji su plovilima glisirali na nedozvoljenoj udaljenosti od obale.

 Poradi počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svi prekršitelji su prekršajno sankcionirani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici