Hrvatski radio

Radio Zadar

Motociklisti i mopedisti izlaze na ceste

10.03.2021.

10:56

Autor: Filip Buzov

Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Foto: - / -

Službena statistika kaže kako je lani na hrvatskim prometnicama smrtno stradalo 49 vozača/putnika na motociklima i mopedima, dok ih je 1 425 lakše ili teže ozlijeđeno. Nažalost, smrtne slučajeve i velik broj ozlijeđenih imali smo i na zadarskom području.

Dolaskom toplijeg vremena na cestama je sve više mopedista i motociklista pa policija poziva sve sudionike na dodatni oprez u prometu.

Službena statistika kaže kako je lani na prometnicama na zadarskom području smrtno stradao jedan motociklist, dok ih je 69 lakše ili teže ozlijeđeno. Nažalost i u ovoj godini već imamo jednog poginulog vozača motora i troje ozlijeđenih. ( PU zadarska)

 

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

No i zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama u kojima, u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske :

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.