Hrvatski radio

Radio Zadar

Može početi preseljenje policije s Poluotoka

24.09.2018.

15:26

Autor:

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar Božinović je sa zadarskim županom Božidarom Longinom te gradonačelnikom Brankom Dukićem potpisao Sporazum o sufinanciranju uređivanja prostora zadarske policije, što je preduvjet za preseljenje Prve policijske postaje u Ulicu Stjepana Radića.

Iako je još prije 16 godina država odlučila ustupiti dio prostora bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića u Zadru policiji, tek danas je stavljen potpis, koji jamči uređenje i opremanje budućih policijskih prostorija. Vrijednost radova se procjenjuje na oko pet milijuna kuna. "Ovim preseljenjem ćemo omogućiti bolji rad policijskih službenika i služabenica, te osloboditi prostor u zgradi Suda za rad pravosudnih tijela", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Osim što će se preseljenjem Prve policijske postaje u bivšu vojarnu osloboditi više mjesta za pravosudna tijela u zgradi suda, preko mosta bi mogle i županijske službe, najavio je župan Božidar Longin. "U tom sklopu bivše vojarne bit će sigurno i županijski službenici, županija i župan, prva policijska postaja. Mislim da zaokružujemo jednu sjajnu priču kako bi bili upravo na usluzi našim građanima", rekao je župan Longin.

Zadovoljstvo boljim uvjetima rada zadarskih policajaca te suradnjom s Gradom Zadrom, ocijenio je gradonačelnik Branko Dukić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.