Hrvatski radio

Radio Zadar

Multi Valentinovo u Ekonomskoj – humanitarna lutrija: Srce za multiplu

14.02.2020.

16:44

Autor: Radio Zadar

Multi Valentinovo u Ekonomskoj – humanitarna lutrija: Srce za multiplu

Multi Valentinovo u Ekonomskoj – humanitarna lutrija: Srce za multiplu

Foto: - / -

Dan zaljubljenih, dan ljubavi u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi nije protekao uobičajeno. Članovi likovne radionice Pinel poželjeli su umnožiti i podijeliti ljubav te ujedno razveseliti članove Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije organiziranjem humanitarne lutrije.

Učenici su organizirali humanitarnu lutriju s mnogobrojnim maštovito i prigodno oslikanim predmetima – simbolima ljubavi kojima možemo darivati one koje volimo.

Dan uoči Valentinova učenici su se imali priliku upoznati  s MS-om, kroničnom autoimunom bolesti čudnoga imena -  multipla skleroza. Predsjednik Društva oboljelih Patrik  Puljić, inače bivši učenik škole, kroz izuzetno zanimljiv razgovor upoznao je učenike s bolešću s ciljem da se smanje predrasude prema oboljelima. Bolest je neizlječiva i nepredvidivog tijeka, pa je zato zovu bolest s tisuću lica. Svakog oboljelog dovodi do funkcionalne nesposobnosti različitog stupnja, pa ih se vrlo često ne razumije ili se krivo tumače simptomi njihove bolesti.

Provedena edukacija i više nego uspješno provedena akcija Srce za multiplu kojom su multiplicirali ljubav, radost, pjesmu i ples učinili su da je ovo jedno od najljepših Valentinova koje će se pamtiti i kojim učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole poručuju svim ljudima s manje poznatim bolestima da nisu sami, da ih prihvaćaju, razumiju i vole.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.