Hrvatski radio

Radio Zadar

MUP otvara vrata za 600 novih uposlenika

18.05.2018.

14:26

Autor: Maja Savić

MUP otvara vrata za 600 novih uposlenika

MUP otvara vrata za 600 novih uposlenika

Foto: - / -

MUP pokreće brojne aktivnosti kojima se promovira Policijska škola s ciljem prekvalifikacije kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policijsko zanimanje. Danas su bili na Pagu.

Ministarstvo unutarnjih poslova širom otvara vrata a kroz njih će do kraja godine već ući 600 novih ljudi. Godina dana za prekvalifikaciju koju MUP nudi je kratko vrijeme ali ne kvari konačni ishod, odnosno obuku kvalitetnog policajca, tvrdi Dubravko Novak načelnik Policijske akademije:

Novak :" Dosad nismo imali pojava koji govori da ovaj model ne daje prave rezultate, doduše postoji i dugogodišnje školovanje ali većina zemalja EU ima ovaj sustav do godine dana"

Resorni ministar Božinović rekao je kako je MUP danas dovoljno fleksibilan da olakšava upis, život i rad budućih policajaca. U tom smislu u Novalji je već potpisan ugovor kojim bi se povećala atraktivnost policijskog posla.

Božinović: "Na način da je gradska vlast Novalje pristala u sudjelovati u troškovima za najamnine za stanove, režijske troškove, ove godine za tisuću a iduće za dvije tisuće kuna."

Na pokaznoj vježbi u kojoj su sudjelovali policajci i policajske okupilo se i nešto srednjoškolaca a ponajviše MUP njih potražuje. Bi li danas, sutra otišli u policjske redove?

" Treći razred gimnazije, još nismo sigurni ali za dobar ugovor možda bi. Ako daju dobru plaću, dobre uvjete, tko zna".
I ove godine Hrvatska će uvesti sezonske policajce, njih preko 50, jer mirna i sigurna turistička sezona preduvjet je financijski uspješne sezone.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.