Hrvatski radio

Radio Zadar

Muškarac (36) zbog prevare i iznude završio iza rešetaka

19.03.2022.

10:10

Autor: HRT Radio Zadar/PU zadarska

Policija uhitila prevaranta

Policija uhitila prevaranta

Foto: PU zadarska / ilustracija

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je prijetio i iznuđivao 32-godišnjakinju. 

Policija ga sumnjiči da je u veljači ove godine s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, a po prethodnom planu, lažnim prikazivanjem činjenica, preko društvene mreže stupio u kontakt s oštećenom te je doveo u zabludu kako će joj za novčani iznos od 150 tisuća kuna nabaviti lincenciranu informatičku opremu za tehničku zaštitu u prostorijama njezinog obrta. Krajem veljače 32-godišnjakinja mu je predala dogovoreni novčani iznos, a osumnjičeni nije dostavio opremu niti joj je vratio novac.


Također ga se sumnjiči da je početkom ožujka ove godine na širem području Zadra, u više navrata anonimnim pozivanjem i slanjem poruka, uputio prijetnje prema oštećenoj kojom prilikom ju je nastojao prisiliti da mu isplati novčani iznos preko 200 tisuća kuna kako ne bi objavio sadržaje koji štete njezinom ugledu i poslovanju.


U sklopu kriminalističkog istraživanja pretragom doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenog, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.