Hrvatski radio

Radio Zadar

Muškarac (47) koji je pucao po Voštarnici nije imao dozvolu za držanje oružja

08.12.2022.

16:34

Autor: ŽMR-SJ-VŠ

Mjesto pucnjave na zadarskoj Voštarnici

Mjesto pucnjave na zadarskoj Voštarnici

Foto: V. Šetka / Radio Zadar

Tek stotinjak metara od zgrade Policijske uprave Zadarske sinoć je 47-ogodišnjak zapucao iz svoga stana u dvorište zgrade. Srećom nitko nije ozlijeđen. Jutros je muškarac uhićen, a po završetku policijskog očevida poslijepodne glasnogovornica Ivana Grbin je izjavila:


Policija je jutros zaprimila dojavu da 47-ogodišnjak puca iz vatrenog oružja iz svog stana prema dvorištu u Ulici bana Josipa Jelačića. Ubrzo je policija pod nadzor stavila navedenog muškarca te dovela u službene prostorije na krim-istraživanje koje je još uvijek u tijeku zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i nedozvoljenog posjedovanja oružja, za što je predviđena kazna zatvora do 5 godina - kazala je glasnogovonica Grbin.


I. Grbin

Kako su nam rekli stanari zgrade u kojoj živi 47-ogodišnjak, te oni iz susjednih ulaza, do svojih stanova nisu mogli jutros sve do sedam sati:


Izjava sustanara

Uhićeni muškarac u zadnje je vrijeme na društvenim mrežama objavljivao pesimistične statuse, znakovitim statusom oglasio se i kratko prije nego što je uhićen, a proteklih je dana u negativnom kontekstu spominjao i državne institucije, poglavito zadarsko pravosuđe. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.