Hrvatski radio

Radio Zadar

N. Baković, ravnateljica PP Telašćica: "I dalje smo poželjna destinacija"

07.05.2020.

12:35

Autor: Željko Kapelari

N. Baković, ravnateljica PP Telašćica: "I dalje smo poželjna destinacija"

N. Baković, ravnateljica PP Telašćica: "I dalje smo poželjna destinacija"

Foto: - / -

U okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19, odlukom Vlade RH, Park prirode Telašćica će ponovno biti otvoren za posjetitelje od ponedjeljka, 11. svibnja kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi i parkovi prirode Hrvatske.

Posjet parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda. Kako su još uvijek na snazi mjere koje zabranjuju grupe veće od 5 osoba posjet Parku je dozvoljen individualnim posjetiteljima a za organizirane grupe će se dozvoliti sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnateljica Parka, Nikolina Baković unatoč svemu očekuje zadovoljavajuću turističku sezonu.

„Ja vjerujem da ćemo odraditi dio sezone jer je riječ o respiratornom virusu koji ipak slabi u ljetnom periodu a to se i vidi. Nadamo se da će dio posjetitelja doći na naš otok jer se svima i preporučuje boravak na otvorenom. Nešto manje brojke će se vrtiti ali ja mislim da smo i dalje jedna od poželjnijih destinacija za putovanje upravo i zbog te epidemiološke situacije i čekamo s nestrpljenjem dolazak turista”.

Nautički turizam mogao bi biti taj koji će možda i najviše povući u spašavanju turističke sezone.

„Slažem se, posjetitelji na brodovima su nekako i najsigurniji jer su izolirani na svom brodu i najmanja je mogućnost za prenošenjem virusa. Mi smo spremni i veselimo se njihovom dolasku” - dodala je Baković.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.