Hrvatski radio

Radio Zadar

N. Petrov: "Sve je spremno za oktanski spektakl, "Nagrada Grada Zadra" može početi"

23.03.2023.

09:16

Autor: HRT RADIO ZADAR

Spektakl na Višnjiku

Spektakl na Višnjiku

Foto: AK "RTZ" / /

U organizaciji Automobilističkog kluba „RTZ“ 26. ožujka na Višnjiku će se održati treći po redu oktanski spektakl pod nazivom „Nagrada grada Zadra“ 2023. Bit će održano natjecanje u kronometar vožnji za aute i kartinge, A11 i K11 koje će se bodovati za Prvenstvo Regije Jug, kao i Promotivno natjecanje grada Zadra, te izložba oldtimer vozila u krugu dvorane.

Koliko sudionika se prijavilo, odakle sve dolaze?


- Rekordan broj, 136 prijavljenih je od toga je 30 tak kartingaša odnosno onih najmlađih. Lani je bilo stotinjak prijavljenih a sada vidimo da je taj broj puno veći. Dosta je i naših Zadrana koji se žele okušati u vožnji i to nas posebno veseli - ističe vozač i član organizacijskog tima, Natanael Petrov. 

Domaćin AK „RTZ” koliko vozača će imati?


- Dosta, imat ćemo šesnaest vozača po raznim kategorijama. Tu su Jan Komljenović, Marin Pestić, Dora Martinović, Valentino Raspović, Emil Baraba, Jure Anić Milić, Krešo Erjavac, Iva Lončar, Šime Radošević, Ivan Ganzulić, Domagoj Pribilović, Josip Švarc, Jure Pedišić, Tome Šestan, Luka Lončar te moja malenkost.


Pravi oktanski spektakl, Zadrani u dva puta pokazali da vole ovaj sport, nazočni bili u velikom broju?


- Istina, bili smo na visokoj razini koju želimo još više unaprijediti jer prostora za to uvijek ima. Termin je pogođen, ovo natjecanje je među prvima u sezoni i svi žele doći i biti prisutni na njemu.


Očekivanja?


- Nadamo se lijepom vremenu i velikom broju posjetitelja. Zadranima nedostaje pravi oktanski spektakl a ovo jest to. Neka dođu neka vide što smo pripremili, ja se nadam da će sve proći u najboljem mogućem redu, da neće biti nekih nepredviđenih izlijetanja i da naši predstavnici budu što bolji. Želimo da svi koji dođu pogledati ovaj događaj da svojim kućama odu s osmijehom na licu.


Nedjelja Oko 12.30 – 13.00 Svečano otvorenje natjecanja


13.00 – 18.00 Vožnje


13.10 Start 1. vožnje


15.10 Start 2. vožnje


16.30 Start 3. vožnje


oko 19.00 Svečano proglašenje rezultata i dodjela počasnih nagrada (mogućnost promjene satnice dodjele ovisno o tempu natjecanja)


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.