Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Aktualnom satu o Davis cup-u i zapošljavanju na aerodromu

06.09.2018.

12:36

Autor: Vladimir Šetka

Na Aktualnom satu o Davis cup-u i zapošljavanju na aerodromu

Na Aktualnom satu o Davis cup-u i zapošljavanju na aerodromu

Foto: - / -

Na Aktualnom satu zadarskoga Gradskoga vijeća učestalo se spominjao veliki sportski događaj koji se za nekoliko dana organizira u Zadru - polufinale Davisova kupa. Antonia Bausa iz Akcije mladih zanimalo je koliki su troškovi organizacije koje pokrivaju Grad i gradske tvrtke.

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je kako su svi troškovi pokriveni sponzorskim ugovorima te kako grad nije uložio ništa, a dobit će jako puno. Erola Gašija iz SDP-a zanimalo je pak, zašto u gradu već sada nije vidljivo to što slijedi za osam dana. Gradonačelnik Dukić donekle se složio s primjedbom da je možda već trebalo postaviti reklame za taj sportski događaj, ali je istaknuo da će najvažnija reklama za Grad Zadar biti tijekom samog događaja koji će prenositi televizija.

SDP-ovu vijećnicu Danijelu Vukoša zanimalo je, s obzirom da je Grad Zadar jedan od suvlasnika Zračne luke Zadar i ima svoga predstavnika u Nadzornom odboru, zna li gradonačelnik Branko Dukić išta o zapošljavanju u toj tvrtki. konkretno ju je zanimalo je li direktor Zračne luke, Josip Klišmanić, bez javnog natječaja zaposlio brata pomoćnika ministra prometa, Josipa Bilavera. Dukić je odgovorio da ne zna i objasnio da je većinski vlasnik država, a da je zapošljavanje u ingerenciji uprave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.