Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Aktualnom satu o tome tko kome "pakira", te o komunalnim i životnim pitanjima

14.11.2022.

15:03

Autor: V.Š./Radio Zadar

Županijska skupština

Županijska skupština

Foto: M. Dražić / HRT Radio Zadar

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen je prijedlog rebalansa ovogodišnjega proračuna koji je povećan za gotovo 73 i pol milijuna kuna i iznosi milijardu 582 milijuna kuna. Prije rasprave o točkama Dnevnog reda prethodio je Aktualni sat u kojemu su prevladavala pitanja oporbenih vijećnika.


Aktualni sat sjednice Županijske skupštine i danas je protekao u međusobnom prozivanju vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača i župana Božidara Longina


Potaknut nedavnom nepravomoćnom oslobađajućom presudom zbog prijetnji Longinu, Pupić Bakrač je ustvrdio kako je to bio montirani proces iza kojega je stajao sam župan.


- Koji legitimitet ima ovaj tamo čovjek u jednom demokratskom društvu, koji je koristio institucije sistema - policiju, DORH i dio suda da bi vršio progon nad političkim protivnikom, rekao je uz ostalo Pupić Bakrač.


Longin mu je odgovorio kako i danas koristi govornicu za iznošenje laži. - Da sam ja nekome najavio "pakiranje" to je predmet jedne sudske rasprave koja čeka svoj epilog. Neki računaju s tim da više puta izrečena laž postaje istina, odgovorio mu je Župan.  


SDP-ov Jure Zubčić nezadovoljan radom i postupcima ravanatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline pitao je župana Božidara Longina zašto ga štiti unatoč kadrovskom rasulu u bolnici. Župan mu je odgovorio da ne štiti Čulinu, te da smatra da on dobro radi svoj posao. 


HDZ-ov vijećnik Davor Lončar zatražio je potporu Županije da se u planu Hrvatskih cesta za iduću godinu nađe rekonstrukcija Jadranska magistrale od Zadra 1 do ulaska u Zadar, na što je dobio odgovor kako može računati na potporu Županije. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.