Hrvatski radio

Radio Zadar

Na aktualnom satu prozvan i Nacionalni stožer

26.07.2021.

16:50

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

U Poličniku pokraj Zadra danas je održana prva radna sjednica Županijske skupštine. Na Aktualnom satu župan Longin odgovarao je na brojna pitanja i prozivke koje su vijećnici uputili i na adresu Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog čestog prozivanja Zadarske županije za lošu epidemiološku sliku.

Tko to stalno boja Zadarsku županiju u crveno, da li je to osveta Nacionalnog stožera zbog famozne košarkaške utakmice iako se sve znalo - upitao je vijećnik Akcije Mladih Ante Rubeša koji je podsjetio i na nedavni dolazak ministra Beroša u Zadar, a lijepe riječi nije imao ni za županijskog načelnika Stožera Šimu Vickovića koji se u svojim medijskim istupima znao slikovito izražavati. Dojam je u našoj županiji kako se Nacionalni stožer osvećuje, jer Zd županija sigurno ne prednjači u broju zaraženih, bilo je to tako na početku ljeta....zašto beroš uporno boja Zadarsku županiju u crveno , razlog tome je utakmica KK Zadar - ja vjerujem da je HDZ znao za sve i da Nacionalni Stožer bio upoznat sa svime ...

Župan Božidar Longin stao je uz svog načelnika Viskovića, a na upite o bojanju i brojevima kratko je odgovorio: I bolnica i Zavod za javno zdravstvo vrše testiranja, i ono što je rezultat se objavi .....

Jedan od većih projekata u županiji je izgradnja dnevne bolnice koja je stala zbog problema u koje je upao izabrani izvođač radova. Župan je kratko poručio kako će biti izabran novi izvođač, a kod staroga će biti aktivirana garancija. 

Na upit vijećnika župan Longin se pohvalio podacima o zaposlenosti: Na jučerašnji dan imali smo 60 tisuća 356 zaposlenih, to je pet posto više nego u isto razdoblje lani. 

Dotaknuo se i zvučne najave gradnje Pašmanskog mosta - kazavši kako projekt izvodljivosti vodi resorno Ministarstvo, te je otkrio i kako su osigurana sredstva za nabavu novog medicinskog broda za relaciju Preko Zadar.

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.