Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Aktualnom satu, rasprava - je li Zadar najskuplji grad u državi

21.06.2022.

13:21

Autor: Filip Buzov

GV Zadar

GV Zadar

Foto: Grad Zadar / /

U tijeku je sjednica zadarskog Gradskog vijeća. Oporbena većina već je prilikom izglasavanja Dnevnog reda odlučila skinuti točke koje se odnose na prodaju gradske nekretnine na Relji i kojima se predlaže izmjene DPU - u u cilju izgradnje Tehničkog školskog centra. 

Na Aktualnom satu - temperaturu je dodatno podignula rasprava gradonačelnika Dukića i vijećnika Meštrovića koji mu je poručio i kako je spreman na bojkot svih projekata ukoliko se ne priznaju njihovi amandmani koje je gradonačelnik potpisao prilikom izglasavanja aktualnog proračuna. Dukić mu je odgovorio kako ne pristaje na ucjene te da on poštuje sve što je u skladu s procedurom. Evo dijela rasprave u kojoj su spominjani i prijevremeni izbori...
Tonske izjave E. Meštrović - grad.B.Dukić

Vijećnik Mate Lukić požalio se na skupe usluge zadarskih ugostitelja kojima grad često izlazi u susret te je upitao gradonačelnika Dukića zašto je Zadar najskuplji grad u Hrvatskoj - kako pokazuje jedno istraživanje o kojem su izvještavali nacionalni mediji. Gradonačelnik Dukić kazao je kako je ga iznenadila takva tvrdnja jer Zadar ima javne usluge daleko jeftnije u odnosu na druge gradove. No isto tako, ni njemu kaže nije jasno zašto su pojedine usluge i proizvodi tako skupi ....A evo kod koga je odmah potražio i odgovor.

Tonska izjava- . vijećnik HSP-a Mate Lukić i gradonačelnik Dukić

Biciklistička staza koja na komičan način zaobilazi stup semafora na novootvorenoj Tuđmanovoj, postavljeni parkirni senzori čiji način rada nije sasvim jasan, zatim radovi na aglomeraciji u Diklu kojima se ne nazire kraj - bili su povod zadarskim vijećnicima za prozivke gradskih pročelnika često i u šaljivom tonu - poput vijećnice Drite Dunatov koja je na govornicu izašla uz pjesmu iz legendarnog crtića A - je to. Odgovorio joj je gradonačelnik Dukić, a dodajmo i kako je pročelnik Kasap poručio kako će svi nedostaci u Tuđmanovoj biti ispravljeni.vijećnica D .Dunatov - gradonačelnik B. Dukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.