Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Bibinje kite open došli svi osim vjetra

17.07.2017.

17:34

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva slalom kite regata u organizaciji Kluba jedrenja na dasci Bibinje nažalost nije prošla kako su organizatori zamislili. Vjetra je bilo ali ne dovoljno za održavanje pravog natjecanja, ipak zabavno - edukativnim programom organizatori su zabavili posjetitelje.

Maestral nas je napustio kad nam je najviše trebao i samo natjecanje je bilo nemoguće održati ali zato nas nije napustila dobra vibra i energija pozitivnih ljudi koji su nas do kasno u noć okruživali - poručio je jedan od organizatora, Vatroslav Vuković aktivni član KJD Bibinje: 

         Bio je to jedan cjelodnevni party na plaži i u tim trenucima smo zapravo svjesni koliko je bitno druženje i kako se uloženi trud ipak isplati. Da ne bi ostalo sve samo na riječima i bezvjetrici, poveli smo se onom ˝kad neće brdo muhamedu...˝ pa smo riješili skuter s kojim smo vukli surfere i izvodili munještine. Tako je Ivan dobar dio popodneva vukao Josu, Mehu, Zvonu,  Marinka i Anu. Bilo je tu svega, od windsurf tow-ina u kojem je Marinko briljirao, wake trikova, vožnje na hydrofoil dasci iznad površine mora, u jednom trenutku zapuhao je i  vjetar pa smo na kratko ipak uspjeli dići par zmajeva. Drago mi je bilo vidit da ekipa s plaže i s terase El amigo bara spontano reagira i da je pljeskom nagradila sve trikove. Sve u svemu dobra zabava i vrhunski party na predivnoj Lipauskoj. Hvala svima, vidimo se dogodine –poručio je jedan od organizatora Vatroslav Vuković, aktivni član KJD Bibinje.

Natjecanje se trebalo održati u tri discipline Twin tip slalom, Hydrofoil slalom fun race te Hang time, prva nagrada iznosila je tri tisuće kuna koje će biti donirane u humanitarne svrhe za jednu potrebitu obitelj iz Bibinja. Brojni posjetitelji unatoč nedostatku vjetra uživali su u programu ali i bogatom roštilju kojeg su pripremili članovi Kluba koji su prošle godine proslavili deset godina službenog djelovanja - javili su iz Općine Bibinje. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.