Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Bilom Brigu otvaranje prvog obnovljenog igrališta

29.08.2016.

07:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo obnovljeno igralište u sklopu nacionalnog projekta Koš za Koš simbolično se vraća mladima u ovom gradskom kvartu danas u 18 sati i 15 minuta - najavili su organizatori. Novi koševi postavljeni su na igralištu u Vukovarskoj ulici broj 6, nadamo se da će povremeno odvući mlade od kompjutera.

Proteklih smo se tjedana zajedno radovali i slavili pobjede naših sportaša na Olimpijskim igrama. Završetkom igara i povratkom naših sportaša, vraćamo se i u hrvatsku stvarnost. Igrališta su prazna i većina njih je u derutnom stanju. Čak 90 % naših adolescenata nije dovoljno tjelesno aktivno - poručuju iz S EVENTA te najavljuju otvaranje prvog obnovljenog igrališta.

Nedavno je pokrenut nacionalni projekt Koš za koš, nova inicijativa za povratak mladih na zapuštena kvartovska igrališta. Tvrtka S Event, organizator svjetski poznatog zadarskog međunarodnog košarkaškog turnira, pokrenula je nacionalni projekt obnove kvartovskih igrališta koja su posljednjih godina prazna i izgledaju otužno.

 

Predstavljanje prvog obnovljenog igrališta projekta Koš za koš

Igralište u Vukovarskoj ulici br. 6, Bili Brig, Zadar (tzv. SAS –ova zgrada)

Ponedjeljak, 29. kolovoza u 18.15 sati

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.