Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Bilom Brigu posvećena prva župa blaženom Alojziju Stepincu u Hrvatskoj

08.02.2020.

13:12

Autor: Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić posvetio je danas novu župnu crkvu bl. Alojzija Stepinca i pastoralni centar u župi na Bilom Brigu u Zadru. Župa na Bilom Brigu je prva župa u Hrvatskoj posvećena blaženom Stepincu.

Utemeljena je 1998. godine. U proteklih 18 godina vjernici su se okupljali na misama u montažnoj crkvi, a na Stepinčevo 10. veljače 2018. g. nadbiskup Puljić blagoslovio je gradilište kada je i položen kamen temeljac kojeg je blagoslovio sv. Ivan Pavao II. na misi Stepinčeve beatifikacije u Mariji Bistrici 3. listopada 1998.

Od studenoga 2017. mise su se služile u OŠ 'Zadarski otoci' na Bilom Brigu, a od danas nakon svečanog misnog slavlja kojeg je predvodio nadbiskup Puljić, župljani će misna slavlja imati u novoj crkvi zadarske Stepinčeve župe. Već dvije tisuće godina slavimo istu onu gozbu ljubavi koju je Krist slavio na posljednoj večeri, rekao je nadbiskup Puljić.

Posvećenje župe blaženom Alojziju Stepincu na Bilom Brigu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.