Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Biograd Boat Showu dodijeljena priznanja za najbolje brodove

21.10.2018.

11:44

Autor: HRT radio zadar

Terra Nauta 28, foto: nauCat

Terra Nauta 28, foto: nauCat

Foto: - / -

Posebnost ovog izbora je što konačnu odluku o najboljima donose isključivo sami brodograditelji, što cijelom izboru daje posebnu težinu. Pravo na glasanje imali su svi proizvođači brodova čiji se brodovi prodaju na hrvatskom tržištu.

Svake godine svjetska nautička industrija predstavlja na stotine novih i unaprijeđenih brodova. Redakcija nautičkog portala nauCAT (http://www.naucat.com), iz tog razloga svake godine organizira izbor najboljih brodova prisutnih na hrvatskom tržištu.

Kao i u proteklih petnaest godina, svjetska nautička industrija prepoznala je pokušaj nauCAT-a u rangiranju najboljih i direktno sudjelovala u odabiru. Za ovu nautičku sezonu, nominirano je 34 modela brodova, podjeljenih u 3 kategorije i 6 grupa (vidi NOMINACIJE).

Specifičnost ovog izbora je što konačnu odluku o najboljima donose isključivo sami brodograditelji, dakle struka direktno involvirana u njihov razvoj i izgradnju, što cijelom izboru daje posebanu težinu. Pravo na glasanje imali su svi proizvođači brodova čiji se brodovi prodaju na hrvatskom tržištu, bez obzira da li su imali nominirani brod za ovogodišnji izbor ili ne. Na taj je način sam izbor dobio potrebnu pažnju svjetskih nautičkih medija i javnosti. Redakcija portala nauCAT ni na koji način nije sudjelovala u glasanju, već je samo zbrajala rezultate.

POBJEDNICI PO GRUPAMA:

 

KATEGORIJA I:

MOTORNI BROD do 29 STOPA 
Jeanneau Cap Camarat 9WA

MOTORNI BROD do 40 STOPA 
Marex 310 Sun Cruiser

MOTORNI BROD od 40 STOPA 
Linssen Grand Sturdy 40.0


KATEGORIJA II:

JEDRILICE do 36 STOPA
Hanse 348

JEDRILICE iznad 36 STOPA 
Nautor ClubSwan 50

KATEGORIJA III: 
HR BRODOVI

Terra Nauta 28

 

Sve o izboru za Hrvatski brod godine 2018. - www.naucat.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.