Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Brodarici: U policijskoj potjeri pali dileri

16.07.2020.

11:07

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Zadarska policija izvijestila je o novoj zapljeni droge i uhićenju dvoje muškaraca iz Zadra, u dobi od 32 i 48 godina, a koji su otprije poznati po sličnim kaznenim djelima. Dvojac je uhićen prije dva dana na Brodarici i to nakon policijske potjere u kojoj je jedan policajac teže ozlijeđen.

Uhićeni dvojac trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, a kod njih pronađena droga, među ostalim kilogram heroina, procijenjena je na 450 tisuća kuna.

Dvojac je uhićen prije dva dana na Brodarici i to nakon policijske potjere u kojoj je jedan policajac teže ozlijeđen. 

Naime, u utorak oko 14 sati na gradskom predjelu Brodarica, policijski službenici su uočili 32 - godišnjaka na motociklu, i to u trenutku dok je 48 - godišnjaku koji se nalazio u svom vozilu predao paketić s drogom heroin, nakon čega se udaljio. Policijski službenici zatim su službenim vozilom krenuli zaustaviti 48 - godišnjaka, no on se dao u bijeg. Pri tome je udario vozilom u jednog policijskog službenika, a zatim udara i policijsko vozilo, no drugo vozilo policije ga zaustavlja te je zatim i uhićen. Prvosumljičeni pronađen je na mjestu prebivališta.

Po nalogu Suca istrage kreće pretraga njihovih domova, kriminalističko istraživanje te na koncu prijava za zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a protiv drugoprijavljenog i zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

 

Smrtni slučaj 

Iz PU zadarske vijest i kako se jučerašnji slučaj pronalaska mrtvog tijela 40 - godišnjaka sa zadarskog područja, povezuje s konzumacijom droge. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva provest će se obdukcija i vještačenja radi točnog uzorka smrti. 

U tijeku je i kriminalističko istraživanje nad 48 - godišnjim vlasnikom stana u kojem je pronađen preminuli, kao i nad 34 - godišnjakinjom koja se nalazila u njihovom društvu.

 

voditelj kriminalističke Službe PU zadarske Bore Mršić i načelnik PU zadarske Antun Dražina:

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.