Hrvatski radio

Radio Zadar

13:54 / 09.11.2018.

Autor:

Na Danima sunca mirisi i okusi Dalmacije, Primorja i Slavonije

Na Danima sunca mirisi i okusi Dalmacije, Primorja i Slavonije

Na Danima sunca mirisi i okusi Dalmacije, Primorja i Slavonije

Foto: - / -

Treći ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca" do sutra se održava na Narodnom trgu u Zadru. To je 49. izdanje sajma koji udruga „Eko-Zadar" organizira pod motom „Živjeti dobro".

Svoje proizvode nude četiri proizvođača iz Zadarske županije: PTO Nekić iz Biograda na Moru koji donosi meleme, ulja za njegu lica i tijela, te biljne kugle spavalice, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji stiže s medom i pčelinjim proizvodima kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak i rakija medovača, OPG „CD Raspović“  iz Zadra koji nudi  likere,  rakije, džemove medenjake i narancine, te iz Zadra s likerima, džemom od bundeve i prirodnom kozmetikom dolazi Drmić j.d.o.o.

Osim proizvođača iz Zadarske županije, na „Danima sunca“ su i  BOKUN d.o.o iz Splita  s proizvodima od bobičastog voća, vinom od šumskih kupina, sokovima i džemovima i sušenim gljivama, Socijalna zadruga Put iz Rijeke s prirodnim sirupima, pekmezima, ajvarima, ponudom zimnice i suvenirima od keramike, OPG Slavica Veber iz Slavonskog broda  s medom i pčelinjim proizvodima, te OPG Šmid iz Bjelovara sa proizvodima od aronije. Riječ je o malom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje se bavi ekološkim uzgojem aronije, od koje proizvode hladno prešani sok, čaj, sušenu aroniju, aroniju u prahu i džem.

Radno vrijeme sajma je od 8.00 do 20.00 sati, a  u subotu od 8.00 do 14.00 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.