Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Forumu otvorene 20. igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

17.10.2015.

11:32

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska županija domaćin je jubilarnih 20. -tih državnih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Igre se održavaju u Zadru, a svečano otvorenje kojem je prethodio mimohod oko 1200 veterana iz svih naših županija održano je jutros na Forumu.

Iako je manifestacija ima sportski predznak, glavni cilj je druženje branitelja i prisjećanje na Domovinski rat - što je posebno istaknuo predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, general Đuro Dečak:

Kada smo 1995 godine razmišljali kako svečano obilježiti na nivou cijele države, mimo protokola, našu pobjedu u Domovinskom ratu odlučili smo da ćemo svake godine okupiti u drugoj županiji. Naša udruga je brojna, tu se uvijek okuplja oko 1200 članova.

Brigadir Marko Miličević, predsjednik UDVDR iz Vukovarsko - srijemske županije: Ovaj današnji događaj ima veliko značenje, jučer smo u našoj županiji obilježili obljetnicu pogibije generala Blage Zadre, legende i heroja Domovinskog rata, i ovo je samo nastavak priče gdje želimo pružiti jedni drugima ruku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.