Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Glazbenim večerima u sv. Donatu nastup gitariste Petra Čulića

20.07.2016.

07:28

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petar Čulić je magistrirao u klasi prof. Gorana Listeša, a poslijediplomski studij završio u Koblenzu u Njemačkoj. Sa 29 godina, ima više od 10 prvih osvojenih nagrada na međunarodnim natjecanjima te više od tisuću nastupa. Koncert će se održati u crkvi sv. Donata u 21 sat.

Zadarska je publika oduvijek pokazivala poseban afinitet prema gitarističkom repertoaru, bilo da se radi o solo recitalima ili ansamblima. Glazbene večeri svake godine ugađaju ukusu svoje publike te su tako gitaristički koncerti nezaobilazan dio programa.

Pod motom Na „Donatu" je gitara uvijek u modi stoje dva gitaristička koncerta koja čine presjek najboljih hrvatskih gitarista. Prvi je na redu gitaristički recital Petra Čulića koji će se održati u srijedu, 20. srpnja u crkvi sv. Donata u 21 sat. Petar Čulić magistrirao je 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, a školovanje nastavio na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji Koblenz International Guitar Academy u klasi prof. Huberta Käppela. Iako ima samo 29 godina, već broji više od 10 prvih osvojenih nagrada na međunarodnim natjecanjima te više od tisuću nastupa diljem domovine i u mnogim europskim prijestolnicama. Njegov će program na ovogodišnjim Večerima biti potpourri gitarskog repertoara europskih skladatelja, zatim preradbi za gitaru nekih od popularnih djela klasične repertoarne glazbe, a posebnu će pažnju na programu zasigurno privući njegovo vlastito djelo - skladba pod intrigantnim naslovom M koju je Čulić skladao u dobi od samo dvanaest godina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.