Hrvatski radio

Radio Zadar

Na gradilištu nove studentske menze s paviljonima u Zadru

27.09.2020.

09:50

Autor: RZD

foto: Sveučilište u Zadru/Facebook

foto: Sveučilište u Zadru/Facebook

Foto: - / -

Projektgradnja je tijekom ljeta dovršila grube radove na nižim etažama, nakon čega se krenulo s montažom konstrukcije, izvijestili su iz Sveučilišta. Za mjesec i pol dana u Novom kampusu bit će vidljive konture novog kompleksa.

Glavni inženjer gradilišta Leonardo Lasić kaže kako nakon završetka armirano betonske konstrukcije temelja, temeljnih ploča te armirano-betonske konstrukcije prizemlja, pristupaju montaži čelične nosive konstrukcije triju paviljona studentskih soba. Završetak tih radova očekujemo polovicom listopada, a uz početak zidarske obloge čelične konstrukcije u idućih mjesec i pol dana dobit ćemo i konture budućeg objekta. U međuvremenu nastavljamo s instalaterskim radovima odvodnje, ventilacije, grijanja i radova na elektroinstalacijama. Ovih dana očekujemo i prve isporuke i montažu čeličnih profila staklene fasade prizemlja menze, kaže Lasić.
Izgradnja nove zgrade studentske menze sa studentskim paviljonima, u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata, vrijedna je preko 81 milijun kuna. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, a posluživat će 3.800 obroka dnevno. Radovi se izvode generalno u rokovima, uz manja odstupanja za pojedine radove - izvijestili su iz Sveučilišta na svojoj Facebook stranici. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.