Hrvatski radio

Radio Zadar

Na izložbu u 18h, pa na predstavu u 20h, a nakon toga na Advent...

07.12.2016.

08:32

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Muzeju antičkog stakla u Zadru u 18 sati izložba ''Zadar susreće Milano'' - Izbor talijanskih umjetnika i dizajnera stakla od 1960. godine do danas'. U HNK Zadar u 20 h pretpremijera predstave, "Ostavljam te" . Na zadarskom Adventu u 19 sati svira AJ trio s Elenom Stellom.

U Muzeju antičkog stakla u Zadru u 18 sati otvara se međunarodna izložba ''Zadar susreće Milano'' - Izbor talijanskih umjetnika i dizajnera stakla od 1960. godine do danas'' - autora, Rose Chiesa i Sandra Pezzolija. Izložba će biti otvorena do 07. veljače 2017. godine.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar pretpremijera predstave, Ostavljam te u režiji Matjaža Latina. 

Predstava je nastala prema motivima djela Edwarda Albeeja "Marriage play", a u glavnim ulogama su Alen Liverić i Jasna Ančić. Igraju i Žana Bumber te Mimi Zadarski. U predstavi će nastupiti Ivan Ivić na klavijaturama i Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Na zadarskom Adventu na programu je AJ trio s Elenom Stellom od 19 sati na Trgu Petra Zoranića.

Biogradsko-zadarski A.J. Jazz Trio je akustični sastav koji izvodi autorski materijal u rasponu od swinga i bossa nove do modalnog i free jazza. A.J. jazz trio čine klavirist i voditelj Ante Jeličić, kontrabasist Josip Marcelić i bubnjar Vedran Supičić.Radi se o uzbudljivom sastavu koji osporava stereotipe jazza. Jazz glazba je za A.J. jazz trio simbol slobode, jednakosti, otvorenosti, humanizma i stalne potrage. Takav stav može se prepoznati u svim skladbama koje izvode, a potpisuje ih njihov voditelj, Ante Jeličić. Ovom prigodom priključit će im se i poznata zadarska pjevačica Elena Stella.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.