Hrvatski radio

Radio Zadar

Na jesen dogradnja 5 odjela Opće bolnice Zadar

13.07.2017.

13:02

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uređenje i opremanje dnevnih bolnica na 5 odjela Opće bolnice Zadar. Cilj projekta je povećati isplativost i dostupnost zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Na konferenciji koja je danas održana povodom početka provedbe projekta, ravnatelj zadarske opće bolnice, Željko Čulina, objasnio koji je njegov cilj: Cijela ova akcija je i pokrenuta iz razloga da se smanje liste čekanja, da se ubrza obrada bolesnika, posebno malignih, i drugo, da se ubrza rad kolega liječnika i sestara. 

Kako je naglasio državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Željko Plazonić, riječ je o izgradnji i opremanju dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciji i opremanju dnevne bolnice službe za kirurgiju. Naglašava kako je ovaj projekt jedan od planiranih 28 na razini Hrvatske: To znači jedan moderan pristup dosadašnjim principima rada bolničkoga sustava. Današnji bolnički sustav se temelji na brzoj dijagnostici, brzoj terapiji, brzom rješavanju bolesnika i to multidisciplinarnim timom, što donosi daleko veću kvalitetu  nego što je bio dosadašnji način i oblik zbrinjavanja naših bolesnika. 

Sami građevinski radovi počinju na jesen, a završetak radova je predviđen za prvi mjesec 2020. godine jer  realizacija svih projekata financiranih od strane Europske unije vremenski je ograničena, zaključio je Željko Plazonić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.