Hrvatski radio

Radio Zadar

Na "Kalmetini" vozačica se zabila u auto s prikolicom s brodom - ozlijeđeni vozač i vozačica te njezino dijete

24.07.2022.

17:52

Autor: tp

prometna nesreća

prometna nesreća

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U prometnoj nesreći danas u 13,55 koja se dogodila na brzoj cesti "Kalmetini" u smjeru Zadra ozlijeđena je vozačica i njezino dijete koje se nalazilo u automobilu kojim je upravljala, te vozač vozila u koji je 39 godišnjakinja udarila. 


Nesreća se dogodila jer vozačica nije prilagodila brzinu i naletjela je na zaustavljeni automobil čakovečkih registracija s prikolicom na kojoj je bio brod, a koji je bio zaustavljen zbog puknuća gume. 

58 - godišnji vozač vozila s prikolicom propisno je trokutom označio da je zaustavljen zbog kvara. Svo troje unesrećenih, vozačica, njezino malodobno dijete i vozač drugog automobila prebačeni su u zadarsku bolnicu. Promet je brzom cestom koja spaja Zadar s a autocestom A1 bio zatvoren do 16 i 35. 

Prema očevidu vozačica vozeći automobil zadarskih registracija u kojem je bilo dijete rođeno 2001. godine,  naletjela je na prikolicu s brodom koja je zbog "puknuća desnog pneumatika" zajedno s automobilom čakovečkih registracija bila zaustavljena na cesti. Nezgodu i prisilno zaustavljanje na brzoj cesti  je 58 godišnjak propisno označio trokutom. U trenutku udara vozač automobila bio je izvan vozila kojim je upravljao.

Vozačica automobila zadarskih registracija udarila je najprije u desni kraj prikolice, nakon čega se odbila okrenula na cesti i punom snagom udarila u metalnu zaštitnu ogradu, od čega se automobil okrenuo na krov.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.