Hrvatski radio

Radio Zadar

Na obnovljenim terenima Olimpijski festival dječjih vrtića

12.05.2017.

10:56

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Športski centar Višnjik opet je u funkciji. Osim atletskog trkališta obnovljena su još i igrališta za košarku, odbojku, staza za skokove u dalj, četiri malonogometna igrališta kao i rasvjeta. Prvi su obnovljena igrališta isprobali oni najmlađi, sudionici Olimpijskog festivala dječjih vrtića.

Koliko je sport važan pogotovo u toj najranijoj dobi kratko je rekao glavni tajnik Športske zajednice Zadarske županije, Željko Birkić: Uz slogan - Ja ću biti olimpijac - mi kažemo da se, sve ono što se nauči u djetinjstvu, ne zaboravlja. Mislim da je s ovim puno toga rečeno.

U petak, 12. svibnja od 16 do 22 sata i u subotu, od 11 do 21 sat po prvi put u povijesti, za sve građane bit će organiziran i Festival sporta i sportske rekreacije. Koliko sudionika se očekuje, rekao nam je glavni tajnik Športske zajednice Grada Zadra, Josip Miočić: Bit će preko 70 Udruga, brojali smo okvirno, negdje oko 4000 sudionika i to onih aktivnih se očekuje, plus gledatelji koji će sigurno doći u velikom broju. 

Cijeli zahvat na Višnjiku koštao je Grad Zadar oko 3 i pol milijuna kuna. No tu se neće stati, jer su najavljeni i novi projekti u budućnosti. Prvenstveno izgradnja vanjskog bazena sa skakaonicom te hotela za prihvat svih klubova ili reprezentacija koji bi u Zadar htjeli doći odraditi pripreme. I ono što je još važno napomenuti Centar će u potpunosti ostati dostupan za sve sportaše i rekreativce našeg grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.